Als de kids blij zijn…

Als ouders van drie kinderen weten wij als geen ander: kids blij, papa en mama ook blij. En daarom staat bij Moulin des Jarasses alles (of in elk geval veel) in het teken van de kleintjes. 

Denk aan speciale gezinsdouches waar je met het hele gezin tegelijk kunt douchen en aankleden. Bijzonder praktisch, maar bovendien ook nog eens heel gezellig. Kinderwc’s maken dat de kleintjes zelf naar het toilet kunnen. Zijn ze nog niet zo ver, dan is het duo-toilet waar in dezelfde ruimte een volwassenen en kindertoilet staat misschien wel dé manier om ze op weg te helpen.

 Uiteraard ontbreekt ook het nodige vermaak niet. Op de camping zelf vind je bijvoorbeeld twee verwarmde zwembaden - met veilige omheining ter bescherming van de kleintjes - de dierenweide en de speelzolder. En dan is er natuurlijk alles wat de natuur zelf heeft te bieden. Hutten bouwen in het bos, kreeftjes vangen, dammen bouwen in het enkelhoge water van het riviertje, beestjes zoeken: het bos van de camping is goed voor uren speelvermaak.

Wij vinden dat ook ouders wat extra aandacht verdienen tijdens hun vakantie. Dus serveren wij een heerlijk kopje cappuccino op het terras en staan er bij het zwembad en de tenten comfortabele stoelen. Verder is er de mogelijkheid om ‘s avonds gezellig (én gemakkelijk) aan te schuiven voor het diner of ’s avonds als de kinderen al liggen te slapen nog even een gezellige borrel te drinken met andere gasten. 

De Ouders              
De veel genoemde opmerking ‘als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben wij dat ook’ klopt en wordt heel vaak gezegd. Echter, zo vinden wij, heeft de ouder ook zijn/haar vakantie verdiend en draait het om het hele gezin. Daarom vinden wij het belangrijk om ook aandacht aan de ‘ouder’ te schenken. Zo het heerlijke kopje cappuccino op het terras, de comfortabele stoelen bij het zwembad of accommodatie. S’avonds gezellig (maar ook makkelijk) even aanschuiven voor ’t diner of een glaasje wijn. Alles is mogelijk. “Eindelijk heb ik mijn boek eens kunnen uitlezen” Moeder van dochter Julie 6 jaar of “ontspannen koffie drinken en toch de kids in de gaten kunnen houden, zo overzichtelijk” vader van Bram 4 jaar.. Zomaar een paar opmerkingen die onze gasten maakten tijdens hun verblijf.

Ook dieren op de Moulin, kippen, konijnen, de prachtige Zwartnase...... (schapen) Flip en Floris, de Merinogeiten Sam en Tim  en hangbuikzwijntje Jacqueline.

Spelen op de camping

Op Moulin des Jarasses is zoveel te doen dat je haast tijd te kort komt. Maar weet: niets moet, alles mag.

 Op ons terrein vind je een trampoline met een diameter van maar liefst 4,2 meter (met vangnet), diverse soorten fietsen voor allerlei leeftijden, loopkarren, een echte Berg-skelter met kiepkar, een Honda raceauto en nog veel meer rijdend speelplezier! Kinderen kunnen hun fantasie de loop laten op de zelfgemaakte trein van oude wijnvaten, er is een speelhuisje en een echte PIPO wagen. In het restaurant is een fijne speelhoek.

 Ook rondom het terras en het zwembad (voorzien van een kidsproof, beveiligd hekwerk) vinden de kinderen allerlei speelgoed zoals een schommel, glijbaan, hobbelpaardjes, loopfietsen en speelunits.

Dieren

We hebben een gezellige verzameling dieren op de camping. De prachtige Zwartnase-schapen Flip en Floris en de Merinogeiten Sam en Tim wandelen gezellig over het terrein. Verder hebben we kippen en konijnen. Wil je helpen met het verzorgen van de dieren of bijvoorbeeld eieren rapen, kom dat gerust vragen. Er is altijd wel iets te doen!

Rivier

Op ons terrein ligt het riviertje La Noisette dat in de schaduw van de bomen goed is voor uren speelplezier. Het water staat ‘s zomers op enkelhoogte en daardoor is het toegankelijk voor iedereen. Heerlijk poortje baden, dammen bouwen, bootjes maken en laten varen: doet ie het? Wie is het snelste? Een hele fijne plaats om te vertoeven!

 

Forelvijver

In de forelvijver (voorzien van afgesloten hek en alleen met volwassene te betreden) kun je zelf je hengel uitgooien. Wellicht heb jij vanavond een forel op de BBQ, verser wordt het niet!

 

Evenementen

Elk jaar weer organiseren ook kinderen en hun ouders van alles: een bonte avond, musical, spooktochten, waterkanon schieten, modeshows oud Hollandse spelletjes. Bijzondere momenten die wij koesteren!          

 

Sprookjesavond                                                                                                                      Iedere woensdag avond is het sprookjes avond op Moulin des Jarasses! Andries leest voor uit het grote sprookjesboek en iedereen is vrij om aan te schuiven bij het kampvuur!